Om mig

För några år sedan var jag fullständigt ointresserad av pengar, aktier och fonder. Jag ville bara ha tillräckligt med pengar för att kunna ha ett drägligt liv. Jag tänkte att de som intresserade sig för pengar och sin aktieportfölj var ytliga människor och att de hade fel attityd till livet. Jag levde för dagen och sparade ingenting.

Men så började jag förändras, och jag kan inte säga vad det var som fick mig att börja tycka att fonder var spännande. Sedan blev jag intresserad av aktier. Nu älskar jag att läsa om och tänka på hur jag ska kunna spara mer och få mina pengar att växa. Att kanske en dag kunna spara och investera mina skattade pengar för att få ihop en miljon SEK. Och utan att belåna huset. När väl miljonen är ihopsparad hoppas jag kunna få ihop två osv.

Så från att tycka att sparare, investerare etc. var ytliga så tycker jag nu istället ”Varför ska man inte försöka få så mycket pengar/tillgångar som möjligt på sin depå? ” Samtidigt har jag inte slutat med mina andra intressen; barnen, idrotten (mycket innebandy och en del tennis) och musik (lirar lite gitarr för hembruk).

Den här bloggen startade jag för att kunna få kontakt med andra som är lika intresserade som jag av detta ämne. Jag vågar faktiskt inte säga till vänner och familj att vi är seriöst inne på att spara och investera, eftersom det ju är ett oerhört känsligt ämne att prata med familj, släkt och vänner om. Därför är det kul att få hålla en intressant dialog på nätet där man är anonym men ändå tillåts ha en sorts ”identitet”.

För att få direktkontakt med mig skriv till svenskmillionaire1@gmail.com

13 svar to “Om mig”

 1. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – måhända skulle Du kunna få lite inspiration om ämnet – genom att försöka Dig på att läsa en del av det som jag har tänkt och skrivit om ekonomi/pengar HÄR, kanske… 💡

 2. svenskmillionaire Says:

  Oj, du verkar ha mycket tankar och funderingar runt alla möjliga ämnen. Ibland var det lite svårt att förstå slutsatserna och hur du kom fram till dom. Men att du verkar vara en filosof kan vi nog vara överens om.

  Jag kunde inte hitta så mycket om sparande, fonder, aktier, investeringsstrategier etc. som jag hade hoppats. Det är ju det som intresserar mig mest.

  mvh svenskmillionaire (som är nyfiken på det mesta)

  • Josef Boberg Says:

   em>Är det någon större mening med att spara – då mer än 90 % av det Wi sparar är ingenting = LuftPengar ❓

   • Jens Hörnicke Says:

    Jag gillar dina tankegångar.
    Jag fd.Glasblåsare 50 år i arbete 71 år gamal nu !! 42 av dem har jag arbetad ”vit och rejält i Sverige; för vem?? Pension i dag = 10 550 :- svenska kronor, ok netto ingen bil ingen Tv hard to belive thats tro . Hadde jag varit kvar i Sverige på heltid !?så hadde jag varit en förlorare. Men nu har jag blivit en vinnare . Jag är här nu ? billigare liv än i Sverige mycket trevliga människor rund om mig här billig vin (5 l 56:- skr ) ung kvinna mm. mm. och så lämnar jag mina pensionspengar till ”största delen här ”på den här ”lilla Klippan” i medelhavet. Så är det någon som ville fråga varför ! so skulle jag vilja idiotförklara denna person o.jag tro att läsaren förstår. Jag kommer tillbaka till din sida Josef Boberg. Intressant att får har läst dina rader om Touristen som kom till Byn . ” Bravo ” Kommer absolut att sprida denna budskap vidare redan i morgon till en hög uppsatt fd.Bankman (Vän) på Malta .Har en bra dag . Jens

 3. svenskmillionaire Says:

  Intressant… Hur menar du med 90 % är luftpengar? Kanske du kan utveckla ditt resonemang? Varför ska man inte spara?

 4. Mikael Says:

  Hej,

  Trevlig sida du har. Jag läser den lite då och då.
  Jag är ingen stavnings expert själv men efter att jag läst mycket om Buffett vill jag bara meddela dig att Buffett stavas med två ff och tt. Kan vara bra för dig att ha det rätt från början. Fortsätt skriva om dina plavceringar.
  Mikael

  • svenskmillionaire Says:

   Hej Mikael!

   Tack för att du informerade mig om Buffetts stavning. Det är pinsamt att jag har skrivit fel under flera månaders tid. Tack också för de uppmuntrande orden.

   mvh svenskmillionaire


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: