Ned, upp och ned igen – mars, april och halva maj 2011

Världen har haft några omtumlande månader, något som dessutom verkar fortsätta. Japan har kärnkraftsproblem, folket i flera länder i Nordafrika och Mellanöstern vill ha demokrati och Bin Ladin har ställt in skorna. Råvarupriserna har åkt jojo. För oss som inte direkt berörs är det spännande tider. Även om det låter cyniskt så erkänner jag att det som oroar mig mest är hur min aktieportfölj går. Och sedan februari är det väldigt mycket upp och ned. Portföljen var nere i 420 000 kr och uppe i 530 000 kr och nu är den ”stabiliserad” på 480 000 kr. Jag har bytt ut många aktier sedan i februari. Ratos, Skanska och några till är borta. Jag tröttnade på dom. Jag lade till Pricer, Rezidor och Industrivärden. Alla tre har gått upp några procent. Sedan har jag köpt småposter i ganska många råvarubolag. Jag började tycka att de var roligare och mer spännande än de stora bolagen som inte rör på sig. Några är upp och andra är ned. Shamaran t.ex. verkar vara en grym besvikelse. Central Asia Gold däremot har gått upp.

Portföljen ser ut som följer.

Tele2                   29,2 %

BlackPearl         25,0 %

Pricer                    8,7 %

Industrivärden 8,1 %

Rezidor                  7,3 %

Resterande 22 % är i flera småposter i bl.a. Nordic Mines, Dannemora Mineral, Wiking Mineral, Central Asia Gold, Endomines, Kopylovskoye, Shamaran, Tethys Oil, Rusforest och Vostok Nafta.

Som det ser ut nu har jag förlorat en del gentemot index och det grämer mig oerhört. Men jag hoppas att jag kan komma till 550 – 600 kkr till slutet av året.

16 svar to “Ned, upp och ned igen – mars, april och halva maj 2011”

 1. Haank Says:

  Hej. Och hur har det gått nu då? Klarade du dig undan och har köpläge nu eller tvärtom?

 2. Stefan Says:

  Hej,

  Var är du svenskmillionaire?

  Har du att slutat skriva?

  Mvh
  Stefan

  • svenskmillionaire Says:

   Hej! Tack för fråga. Efter att jag har slutat skriva (jag funderar på att börja igen?) så har jag fått många mail och frågor som gjorde att jag insåg att det var en hel del av er som läste med stort intresse.

 3. besser1 Says:

  Vad har hänt?? Har inte sett något. Gissar att du gick back under hösten, men det vore kul o höra vilka lärdomar du gjort.
  Besser

  • svenskmillionaire Says:

   Hej, jag har inte bloggat på ett tag. Kanske jag börjar igen. Jo, aktiedepån har varit nere under ett tag. Nu är den över 500 000 kr. Jag är dock lite ”räddare” än tidigare.

  • svenskmillionaire Says:

   Hej Dollarkursen! Kul att du hörde av dig! Jag har inte haft tid att skriva under några år. Men jag hoppas snart kunna komma tillbaka.

 4. OLLE Says:

  vad händer? har du slutat att skriva?

  • svenskmillionaire Says:

   Jag hade inte tid att skriva mer under några år. Jag funderar på om jag ska börja lite igen.

 5. Reic71 Says:

  Vad har hänt? Varför skriver du inte mera?

 6. Ulladr Says:

  Han har säkert hittat till Sveriges nya stora ekonomiforum http://www.diforum.se. Där samlas bloggare, skriver syna analyser och diskuterar börsen.

 7. Tore Says:

  Hur har det gått för dig?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: